Stichting Roos
 
Nieuws over de productie
Pinneke Busch
30 juni 2012 Opening expositie 'Pinneke Busch' in Vliegend Museum Precies 100 jaar en één dag na de eerste, onfortuinlijke vlucht van Roosendaals bodem door Constantinus Anthonius (Pinneke) Busch, opende drie kleinzonen van de inmiddels legendarische Roosendaler de tentoonstelling die aan hun opa is geweid. Deze expositie in het Vliegend Museum op vliegveld Seppe zal tot begin oktober te zien zijn. Tijdens de opening gaf de cast van de ROOS-musical: Pinneke Busch, gevloerd of gevlogen? al een voorproefje van de voorstelling.
Pinneke Busch, gevloerd of gevlogen?
Op 25 oktober 1915 verschijnt er in De Telegraaf een opmerkelijk bericht: “Verleden vrijdagavond heeft een zekere Constantinus Antonius Busch omstreeks 7 uur een perceel aan de Overtoom verlaten om zich te begeven naar een hotel aan de Warmoesstraat. Daar is hij echter niet verschenen en sindsdien mist de familie elk levensteken”.
Het onderzoek leidt de inspecteur van de Amsterdamse politie naar Roosendaal. Daar hoort hij het hele verhaal van Constantinus (Pinneke) Busch, de eerste Roosendaalse vliegenier die opsteeg vanaf de Wei van Boonen maar jammerlijk na een paar honderd meter al neerstortte in de Boulevard Anverpia.
Deze musical is geschreven, gecomponeerd en gespeeld door Roosendaals talent.
Opening expositie 'Pinneke Busch' door kleinzoon van Pinneke
Op zaterdag 30 juni zal de kleinzoon van Pinneke Busch de intieme expositie over zijn grootvader én de beginjaren van de gemotoriseerde luchtvaart in Nederland openen. Met historische foto's en teksten wordt getoond wie Pinneke Busch was. De eerste aviateur van Roosendaal is ondanks, of misschien juist dankzij zijn mislukte vlucht in de geschiedenis van de stad een legendarische figuur geworden. Deze expositie is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting ROOS. Tijdens deze opening zal de cast van de ROOS musicalproductie 'Pinneke Busch, gevloerd of gevlogen?' twee nummers uit de musical ten gehore brengen. Bij goed weer zullen de historische Tiger vliegtuigen van het Vliegend Museum een Fly-By uitvoeren. De opening is om 13.30u in het Vliegend Museum, gevestigd op het vliegveld Seppe. Bezoekers van de musical krijgen op vertoon van hun kaartje tegen gereduceerd tarief toegang tot het Vliegend Museum en de expositie. Zij kunnen op woensdagmiddag en in het weekeinde in het museum terecht.
9 mei 2012
Zangrepetities vorderen goed
De repetities zijn nu aan aantal weken aan de gang. Onder de enthousiaste leiding van Stef Broos en begeleid door Bart van Gorp zijn de spelers bezig om de muziekstukken ingestudeerd te krijgen. Er wordt hard gewerkt en ook flink gelachen.
Het is ook wel spannend, want eind mei wordt de rolverdeling pas bekend gemaakt!